Модерен образователен център ще изградят в училището по изкуства в Добрич

10:06, 04 дек 16 25 324 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Образователен център по природни науки и математика ще бъде изграден в училището по изкуства СУ "Св. Климент Охридски" в Добрич, информират от учебното заведение. Училището е спечелило конкурс на фондация „Америка за България“ на стойност 200 000 лева.

За осъществяването на проекта фондацията осигурява 150 000 лв., но, за да стане проектът реалност е необходимо училището да осигури останалата част от средствата. С благотоворителни инициативи в рамките на честването на патронния празник бяха събрани 6245 лева, с които се постави началото на кампанията по набиране на средствата за дофинансиране на осъществяването на образователния център в училище

Центърът ще се намира на четвъртия етаж с различни кабинети и хранилища. В създадените нови кабинети по физика, химия, биология и математика ще бъдат използвани най-новите достижения на техниката и образователните технологии. В коридорите и фоайетата ще се обособят пространства, в които децата ще общуват, четат, ще осмислят свободното си време Логото и дизайнът на проекта са дело на преподаватели и ученици от профил „изобразително изкуство“.

Проектът е разработен в две посоки - внедряване на нови технологии и създаване на различна, модерна, уютна среда.

"Ако и вие искате по-добро бъдеще за децата на България, подкрепете изграждането на модерен образователен център по природни науки и математика в СУ “Св. Климент Охридски” – призовават от учебното заведение. - Няма по-добра инвестиция от инвестицията в качествено образование. Бъдещето принадлежи на тези, които вярват в красотата на мечтите си. Бъдете част от сбъдването на една мечта!"

В сайта на СУ "Св. Кл. Охридски" е публикуван формуляр за изпращане на дарения.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама