Осъдиха председател на СИК за фалшив протокол, довел до касиране на изборите в Балчик

16:24, 06 дек 16 25 334 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Районният съд в Балчик одобри постигнатото писмено споразумение между Районна прокуратура и В.И.М.

Подсъдимият се признава за виновен, че на 26 октомври миналата година в Балчик, в качеството на длъжностно лице - председател на Секционна избирателна комисия №16 с.Безводица на изборите на кметове, общински съветници и национален референдум през октомври миналата година е фалшифицирал протокол на секционна избирателна комисия.

Осъден е на пробация с няколко мерки. Едната е задължителна регистрация по настоящ адрес за срок от шест месеца, изразяваща се в явяване и подписване пред пробационния служител или определено от него длъжностно лице в периодичност два пъти седмично. Другата мярка е задължителни периодични срещи с пробационен служител за срок от шест месеца.

Припомняме, че изборите за общински съветници в Балчик от октомври 2015 г. бяха касирани, като причината бе грешка в отчитането на действителните бюлетини в официалния протокол на секцията в село Безводица. След образувана проверка се установяват действителни разминавания в броя на гласувалите, както и фалшифициране подписите на четири от членовете на комисията.  

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама