Ново общинско предприятие ще бъде създадено в Добрич

14:41, 07 дек 16 25 454 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Ново общинско предприятие „Комуналстрой“ ще бъде създадено в Добрич. Според предложения от кмета Йордан Йорданов правилник за неговата дейност, структура и числен състав, в него ще бъдат назначени 20 души.  

Кметът посочва, че на територията на Общината ежедневно възниква необходимост от извършване на различни дейности, свързани с изграждане, поддръжка и ремонт на общинска инфраструктура, част от които до сега са били възлагани на търговско дружество „Комуналефект” ЕООД. С Решение от юни тази година Общинският съвет реши да бъде прекратено търговското дружество „Комуналефект” ЕООД и да бъде открита процедура по ликвидацията му. Със същото Решение бе прието да започне процедура по създаването на общинско предприятие, което да бъде приемник на дейността му. Целта на новото предприятие е да изпълнява текущи ремонти и поддръжка на общинските имоти и инфраструктура, като действа оперативно, с минимални разходи на времеви и финансови ресурси. Предвижда се на заседанието на Общинския съвет през декември да бъде взето решение за създаването на новото предприятие и да бъде приет правилник за дейността му, както и да бъде определена организационно-управленската структура и числеността на персонала.

"Комуналстрой" ще се финансира със средства от бюджета. Ще се занимава с изграждане, поддръжка и ремонт на общинската инфраструктура. Предприятието ще поддържа уличното осветление, светофарните и звуковите уредби, ще извозва производствени и битови отпадъци, ще почиства микросметища, канавки, шахти, ще полага пътна маркировка и вертикална сигнализация. Предприятието ще извършва и строително-монтажни работи, свързани с ниско строителство, по строителната програма на общината. Новата общинска структура ще придобие материалните активи на търговското дружество "Комуналефект", за което общинският съвет вече взе решение да бъде открита процедура за ликвидация. Очаква се със създаването на новото предприятие да се постигне по-добра оперативност в дейността и да се намали външното възлагане на услуги, посочват от общината.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама