Екатерина Димова от Балчик е Мис BGathletic.com 2016

06:25, 08 дек 16 / Спорт 25 517 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Екатерина Димова от Балчик спечели приза Мис BGathletic.com 2016. 19-годишната шампионка за жени и девойки в хвърлянето на чук събра най-много гласове във финалния трети етап на третия конкурс за най-красива атлетка. Димова беше подкрепена от читателите на bgathletic.com с 1825 гласа.

Нейните подгласнички са Матилда Ангелова с 1606 гласа и Габриела Георгиева – 1476 гласа.

Красавиците бяха наградени на специална церемония в хотел „Маринела” в София. Освен лентата за победител Мис BGathletic.com 2016 Екатерина Димова заслужи часовник от магазини „Reaction”, а нейните подгласнички получиха екипировка от Asics, съобщава bgathletic.com.

Трите момичета биха лидери в подреждането и в трите етапа на конкурса. Първата фаза завърши с предимство за Димова (1076 гласа), пред Ангелова (982 гласа) и Георгиева (917 гласа). Шампионката за девойки в скока на височина Матилда от Плевен беше №1 след втория тур с 1063 гласа, а Димова беше втора с 998 гласа. Спринтьорката от Ямбол отново беше трета – със 774 гласа.

Класирането за приза Най-красива атлетка за годината се базира изцяло на гласовете на читателите, които имаха шанс да подкрепят любимките си в три фази, след които постепенно атлетките бяха редуцирани от 15 към 3. Номинициите бяха направени от читателите на BGathletic.com. В конкурса участваха само картотекирани състезателки в БФЛА и родени през и/или преди 1998 г. Гласуването се извършваше на специалната платформа miss.bgathletic.com.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама