80 000 лева са нужни на Петър от Добрич, за да се върне към нормален живот

15:43, 08 дек 16 25 355 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
След седмица - на 16 декември, Петър Костов от Добрич ще отбележи своя 28-и рожден. Тази година обаче той няма да има възможността да изпита истински насладата, която обикновено носи този ден за всеки един човек.

От известно време насам Петър изпитва огромни трудности при придвижването си.

След двегодишно лутане по различни клиники и търсене на специалисти, най-накрая му е поставена диагноза генарализирана дистония, споделя неговата майка. Идиопатичната генерализирана дистония е болест на нервната система, която се изразява с неволеви мускулни контракции и абнормално положение на тялото. Докато някои видове дистонии засягат само определена мускулна група, генерализираната форма засяга няколко от тях. В момента движенията на Петър са силно затруднени и не може да контролира тялото си, трудно му е да върви и дори да седи седнал, невъзможно е да работи и да върши всички нормални ежедневни дейности, съпътстващи човешкия живот. „В България има само един екип от неврохирурзи, които извършват така наречената ,,Дълбока мозъчна стимулация“, операция, която отдавна е практика в Европа, но тук все още не е покрита от здравната каса. Цената й е 80 000 лв, но тя може да преобърне коренно живота на хората с болест на Паркинсон и различи видове дистонии, като идиопатичната генерализирана дистония, от която Петьо страда, се повлиява изключително успешно”, споделя майката Даринка.

Сумата е непосилна за Петър и семейството му. Баща му Коста и майка му Даринка се надяват, че все пак, в навечерието на Коледа, чудо наистина може да се случи и под елхата тази година място ще намери най-ценният подарък, с който могат да изненадат своя син – възможността да изживее живота си нормално.

Открита е сметка в УНИКРЕДИТ БУЛБАНК за тези приятели, които биха искали да направят този акт на милосърдие, за което семейството предварително благодари.

Титуляр на сметката: ПЕТЪР КОСТОВ ПЕТРОВ BIC: UNCRBGSF IBAN: BG59UNCR70001520377784

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама