Земеделската политика обсъждаха на бизнес-форум „Фермата“ в Добрич

19:10, 08 дек 16 25 468 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Новият индикативен график по Програмата за развитие на селските райони и новата Обща селскостопанска политика бяха сред основните акценти на осмото издание на бизнес-форум „Фермата“, който се проведе днес в Добрич. Бизнес-форумът за успешни практики в земеделието се организира от списание ENTERPRISE и е ежегодна инициатива вече трета поредна година.

Бяха представени добри земеделски практики от зърнопроизводители, а водещи финансови специалисти ще запознаят участниците с различните възможности за финансиране на бизнеса в региона.

Експерти от Министерството на земеделието дадоха конкретни съвети по стартиралия вече  прием по подмярка 4.1. „Инвестиции в земеделски стопанства“ и  предстоящите приеми на подмерките за 2017 г. Експертна позиция по отношение на закона за земеделските кооперации и новостите в ПРСР 2014-2020 представи Явор Гечев - председател на Национален съюз на земеделските кооперации. Във форума участва и Костадин Костадинов - зам. председател на Националната Асоциация на зърнопроизводителите /НАЗ/. Той направи анализ на стопанската година и проблемите пред зърнопроизводителите у нас, и в частност, в Добруджа.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама