Добрич и Каварна с номинации за туристическите награди

07:26, 09 дек 16 25 376 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Общините в Добрич и Каварна, както и Туристическо сдружение "Каварна" са класирани за годишните награди на туризма. Те ще се присъдят за първи път от Министерството на туризма.

В категорията „Туристическа дестинация” е номинирана дестинацията „Пъстрото лице на Добруджа“, която обхваща общините Добрич, Добричка, Балчик и Каварна и е създадена по проект по Оперативна програма „Регионално развитие“ 2007 – 2013. Посочва се, че е развит регионален туристически продукт, базиран на природните, историческите и културните дадености на четирите общини, ориентиран към широк кръг потребители, с възможности за предлагане извън сезона.

Община Добрич има номинация в категорията „Иновации” с официалния интерактивен гид на Добрич iLoveDobrich.

Туристическо сдружение "Каварна" е класирано в категория "Иновации" - „Насърчаване на предприемачеството в сектор „туризъм“ и свързаните с него сектори чрез иновативен трансфер на знания и умения в областта на предприемачеството, въвеждането на иновации и прилагането на информационни и комуникационни технологии“, Туристическо сдружение „Каварна“.

Община Каварна също е класирана в две категории - "Туристическа дестинация" и "Община на 2016 година за морски туризъм". Посочва се, че днес Каварна е известна като „Рок столицата на България”, като градът от 2006 г. събира на една сцена световноизвестни рок музиканти с фестивала „Каварна рок фест”. Освен това, дестинацията предлага морски туризъм, риболов, културно-исторически туризъм и др.

В категорията „Изборът на българите” В нея хората ще могат да гласуват он-лайн за своето любимо място между „100-те национални туристически обекта“ и  „50-те малко познати туристическа обекта в България“.  Сред тях може да се гласува за шестте обекта в област Добрич - Дом-паметник,  гр. Добрич - Художествена галерия,  гр. Балчик - Архитектурно-парков комплекс, Университетска ботаническа градина,  гр. Каварна - Нос Калиакра - археологически резерват и Исторически музей

Конкурсът цели да насърчи развитието на българския туризъм. Обособени са 16 категории, разпределени в четири групи, като за всяка група е предвиден различен процес и методика на оценка.

Професионалните категории са Туристическа атракция/обект, Туристическо събитие, Духът на България, Специализиран туризъм, Туристическа дестинация и Иновации (иновативно туристическо преживяване, услуга, продукт). В групата художествени категории са Журналистически материал на тема туризъм в България за 2016 г. в печатна медия, в радио, в телевизия, в онлайн медия и в интернет блог. Категории „Община на 2016 г.“ са за планински туризъм, морски туризъм”, балнео и спа туризъм” и културно-исторически туризъм”. Специалната награда е Изборът на българите.

Всички финалисти ще бъдат публикувани на сайта www.tourismawards.bg,  като в рамките на месец всеки ще може да гласува за своя фаворит.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама