Таланти от Добрич грабнаха наградите от конкурс, посветен на Рождество Христово

08:55, 15 дек 16 / Култура 25 325 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Таланти от Добрич грабнаха наградите на конкурса „Роди се дете, Син ни се даде“, организиран от сдружение „Шанс чрез умения” и списание „Щъркел”. Той е посветен на Рождество Христово.

Със специална награда на фондация „Кузманов” е отличена 16-годишната Стефани Маринова от Добрич. Призът й е  в категория есе на първия конкурс „Роди се дете, Син ни се даде“.

Стефани Маринова е ученичка в 10 клас в ЧПГТП „Райко Цончев“. В свободното си време се занимава с пеене, свири на пиано. Проявява интерес към историята и литературата. Има много извоювани награди от международни и национални конкурси. Преди броени дни спечели първа награда от Ученическия институт в БАН на третата научна сесия.

„Четенето на книги е моето любимо хоби. Любимите ми четива са свързани с историята на Англия”, споделя Стефани. Тя печели наградата с есето „Роди се дете, Син ни се даде“.

Голямата награда за поезия на всички организации за поезия – трета възрастова група печели 15-годишната Снежана Тодорова. Наградата е за стихотворението й „Рождество“.

Специална награда на фондация „Равностойно партньорство” – за рисунка в първа възрастова група, печели 10-годишната Анна-Мария Неделчева от Добрич с картината си „Роди се вяра“. За рисунката си „Светлина” 6-годишната Надежда Неделчева заслужи специална  награда на сдружение „Шанс чрез умения“ за най-малък участник за рисунка – първа възрастова група.

Специална награда на Ардус за най-малък участник за рисунка при първа възрастова група получава 6-годишният Йордан Петров от Добрич за рисунката си „Рождество”

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама