Започват коледните концерти „Дарования 2016“ в Добрич

12:04, 19 дек 16 / Култура 25 302 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
През тази седмица продължават събитията от Коледно-новогодишната програма на Община град Добрич. В предстоящите концерти ще имаме удоволствието да се докоснем до изкуството на музиканти – певци и инструменталисти от Добрич, които се реализират на доказани наши и световни музикални сцени, ще чуем и видим детски състави и индивидуални изпълнители – лауреати на национални и международни конкурси и фестивали, носители на престижни награди.

На 19 декември от 18.00 часа в Спортна зала „Добротица“ е концертът “Дарования”, в който ще се представят даровитите деца и младежи на Добрич. Един богат и наситен с много емоция празник, съчетал различни музикални и танцови жанрове. Инициативата е на Община град Добрич и Ротари клуб.

На 21 декември от 18.00 часа в Огледална зала „Нели Божкова“ е клавирният концерт на нашия съгражданин, изключително талантливия пианист, който покорява с дарбата си целия свят, Светослав Тодоров. Светослав пристига от Кралския музикален колеж в Лондон, за да ни зарадва с една изключителна програма, която включва творби на Йоханес Брамс, Джон Адамс, Веселин Стоянов и Морис Равел.  

На 22 декември от 19. 00 часа в Концертна зала „Добрич“ е концертът, подготвен специално за нашите съграждани под наслов „С музиката на Щраус“, на оркестъра на Държавна опера – Варна. Диригент и водещ е познатият на всички Мартин Пантелеев, а солисти са отново нашите съграждани Галина Великова – сопран; Силвия Ангелова – мецосопран, както и Христо Ганевски – тенор.         

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама