Елена Янева е Спортист на Каварна за 2016 г., Ариф Арифов взе приза за треньор

11:37, 21 дек 16 / Спорт 25 454 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Спортист на годината на Каварна за 2016 г. е Елена Янева от Клуб по бойни спортове „Калиакра”. Елена стана световна и европейска шампионка по карате за 2016 г. и е носителка на дванадесет медала, завоювани през 2016 г. - пет от тях златни в световни, европейски и национални състезания.

 



На второ място се нареди Женя Янева от клуба по бойни спортове „Калиакра”. Третото място бе за Едже Демирова от СК „Ринг“. За треньор на 2016 г. в община Каварна, комисията избра Ариф Арифов - наставник в Клуб по бойни спортове „Калиакра”. Отбор за 2016 г. е отличен спортен клуб по хандбал „Калиакра“.



Наградите бяха обявени снощи на тържествената церемония „Спортист на годината – Каварна“. Неин водещ бе спортния журналист Крум Савов. Специална комисия определи номинациите и чрез гласуване отличи изявените спортисти за 2016 г. Кметът на община Каварна Нина Ставрева и зам.кметът Митко Недев наградиха победителите.

Кметът Нина Ставрева поощри най-малките деца, които вече постигат успехи и печелят медали, като връчи три Специални награди. Те са за дебютанта през 2016г с Дилек Сервенова от Спортен клуб „Ринг“, за ветерана на спортната 2016г- Иво Чернев от Спортен клуб „Вимпел“ и за най-малките състезатели, които вече печелят медали, петгодишните Анастасия Лобанова и Александър Малков от Спортен клуб по танци „Флорета – Каварна“.

„Ротари клуб – Каварна“ връчи три награди-спортист на „Ротари клуб за 2016г.“ – Елена Янева и Едже Демирова. В категория „Каварненци зад граница“ отличиха Георги Димов.

Сред гостите на тържествената церемония бяха председателя на Общински съвет Красимир Кръстев, общински съветници,общественици и родители.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама