Разследват смъртта на бебе на 25 дни

17:29, 28 дек 16 25 442 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Досъдебно производство във връзка със смъртта на бебе на 25 дни е образувала прокуратурата, съобщи окръжният прокурор на Добрич Пламен Николов.

По информация на Topnovini.bg, на 18 декември призори е получен сигнал от Кочмар за мъртво бебе на 25 дни. Сигналът е подаден от неговите родители, които работели и живеели в краварник в селото. Двамата са от село Каблешково, също Тервелско. Необразовани са, от ромски произход.

Родителите обяснили, че вечерта легнали да спят, а на сутринта бебето – момченце, било мъртво. Уверили, че в помещението е горяла печка. Имали дърва за отопление.

Малкият Руси бил петото дете на семейството. Бил роден на 23 ноември в линейка по път към болницата.

„Те са много бедни, но, въпреки това двете им по-големи деца, които са на 7 и 8 години, посещават училището в Каблешково. Те са в първи и втори клас”, обясни кметът на селото Софийка Йорданова. За грижите за по-големите деца помагала и бабата, която живее в Каблешково. „Гледат си децата. Облечени и нахранени са. Не мога нищо лошо да кажа”, сподели Йорданова.

Другите две по-малки деца живеят при родителите си в Кочмар. Според запознати с разследването, децата не оставали гладни, тъй като семейството получавало от краварника млечни продукти.

Аутопсията е показала, че причината за смъртта на бебето е вродена малформация на белите дробове. Според първоначалните данни, тя не е била констатирана, тъй като не е имало външни проявления. Бебето е направило пневмония, която поради вродената малформация е блокирала дишането. Резултатите от аутопсията не са окончателни, очаква се и резултатите от хистологично изследване.

Разпитват се и лекарите, които са изродили бебето. Личната лекарка на детето също. Тя е обяснила, че детето е дишало равномерно, не е имало хрипове.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама