Инвестиция за над 10 млн. лева започва да се реализира в Добрич

15:18, 02 яну 17 25 1397 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Възобновява се работата по изграждането на новия завод за гъвкави връзки за вода в Добрич - инвестиция, която бе „замразената” преди около две години. Инвеститор е дружеството „Неопърл България” ЕООД /приемник на „Булмат”/, съобщи за Topnovini.bg управителят на дружеството Веселин Велев.

Досега бяхме задържали инвестицията и изчаквахме да вземем решение за стартиране на инвестицията, обясни той. Такова е взето в края на 2016 г.  среща на инвеститорите през януари предстои да се изяснят повече детайли относно реализацията й.

Тепърва предстои да се проведат срещи с архитекти, проектанти, за да се прецени дали се налагат промени по проекта, който преди две години беше изготвен.

Настоящата година ще е основно за подготвителни работи, като самото строителство на завода се очаква да започне през 2018 година. Реализацията на инвестицията  ще зависи и от усвояването от производството в Добрич на три нови продукта през тази година. Те ще доведат и до увеличение на работниците, заети в сегашния завод, които са 125.

Припомняме, че през 2014 г.  „Булмат” закупи общински терен от 36 000 квадратни метра в района на бившите казарми, които след предоставянето от държавата, са предвидени за индустриална зона. Предвиждаше се инвестиционният проекта на „Булмат“ да се реализира на два етапа. Първият трябваше да е за застрояване на около 2 000 квадратни метра с прилежащата инфраструктура – пътища, ВиК, ел, паркинги и т.н. Предвиждаше се инвестицията да е между 11 и 12 млн. лева. Инвеститорът е германо-швейцарската фирма „Neoperl”, която е лидер в производството.



Преди да бъде взето решение за „замразяване” на инвестицията, бе направено проектиране, беше приключил изборът на главен изпълнител.

Причина за отлагане на старта на строителството бе, че се наложи по-ранното стартиране на два други проекта на инвеститорите - изграждането на заводи в Индия и Китай, които са за същото изделие, което ще се произвежда и в Добрич - гъвкави съединения за вода.

Разчетите бяха в новия завод в Добрич, след реализацията на втория етап, да работят около 300 души.

Продуктите „Неопърл България” ЕООД се продават в цял свят. Дружеството изнася в над 60 държави в света - Южна Америка, Централна Америка, Европа, Африка, Близкия Изток.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама