Условни присъди получиха мигрантите от Ирак, заловени в с. Рогозина

07:39, 05 яну 17 25 357 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Две условни присъди постанови Районният съд в Генерал Тошево срещу двамата иракски мигранти, които на 2 януари са заловени в землището на село Рогозина при опит да напуснат нелегално страната. Това съобщават от съдилището в добруджанския град.

Наказанията са постановени, след като съдът е одобрил споразумения, сключени между прокуратурата, чуждите граждани и техните защитници.

Двамата иракски граждани са осъдени на шест месеца лишаване от свобода с три години изпитателен срок и глоба от 200 лева.

Двамата иракски граждани са избягали от бежанския център в Харманли. Около 18,30 часа на 2 януари жител на с. Рогозина е подал в полицията сигнал, че двама непознати мъже, които не говорят български език, са потърсили подслон в жилището му. Чужденците разговаряли на английски език и търсели границата с Румъния, за да я преминат. Изпратеният на място полицейски екип е задържал А.М. (25 г.) и М.А. (20 г.) Двамата са иракски граждани.

В края на миналата година съдът в Ген. Тошево постанови 16 условни и една ефективна присъда срещу 17 имигранти от Ирак за незаконно преминаване на границата. На 16 от чужденците съдът наложи наказания от 6 месеца условно лишаване от свобода с 3-годишен изпитателен срок, както и глоби от 100 лева. Едно от водените дела беше срещу иракска гражданка, извършила престъплението в условията на повторност, която беше осъдена ефективно на 9 месеца затвор лишаване от свобода. За сегашното си деяние жената получи присъда от 3 месеца, към която се добавят още 6 месеца от предишното й условно осъждане.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама