С печки отопляват част от обитателите на зоопарка в Добрич

13:44, 10 яну 17 25 342 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Отопление е включено в клетките на част от животните в Центъра за защита на природата и животните в Добрич, съобщи управителят му Севдалина Венкова.

Печки през цялата зима има при папагалите, както и при последните попълнения на зоопарка - три птици от вида нанду и две кенгура. Животните се топлят с конвекторна и кварцова печка. Според

В студените дни екипът на центъра осигурява по-големи количества храна за животните.

Менюто се разнообразява и с коледни елхички. След празниците търговци на елхи, както и граждани, се отзоваха за поредна година на призива на Венкова и занесоха коледните си елхи в зоопарка. Елхите са любим деликатес на бизоните, конете на Пржевалски, козите, овцете и други животни в Центъра за защита на природата и животните. Инициативата е взаимствана от Берлинския зоопарк.

Зимен сън спят двете мечки в добричкия зоопарк. Берна, която е дарение от зоопарка "Делхьолцли" в Берн, Швейцария, изпадна в летаргия още през ноемвир. Нейният партньор Костадин обаче заспа едва пред декември, съобщи Венкова. Тя напомни, че миналата зима, която беше първа за мечока в зоопарка в Добрич, той бодърства през цялото време и пази мечешкия дом.

Центърът за защита на природата и животните в Добрич е създаден по българо-швейцарски проект и с подкрепата на дарители от Швейцария. Над 120 животни - повечето характерни за нашите географски ширини, обитават 160 декара с естествена растителност.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама