Областният управител на Добрич апелира да се пътува само в краен случай

Снимка: Topnovini.bg
Снимка: Topnovini.bg

Областният управител Детелина Николова апелира да не се предприемат пътувания, ако не са крайно наложителни, а тези, които са на път, да следят промените във времето, тъй като метеорологичната обстановка в областта се влошава. „В момента вече има силен вятър край морето и видимостта в района на Балчик пада. Очаква се поривите на вятъра да достигнат 20 и повече метра в секунда и да има нова снежна покривка. Има условия за нови виелици и образуване на навявания и преспи“, предупреждава Областният управител.

Към обяд всички пътища от републиканската пътна мрежа на територията на областта са отворени за движение. По пътя Добрич-Коларци-Силистра се допускат за движение автомобили до 3.5 т, а по всички останали пътища от републиканската пътна мрежа на територията на област Добрич се допуска движение на МПС до 12 т.

„Продължава работата по разчистването на пътни участъци. Пробит е участъкът Спасово-Сърнено и снегорините се движат в посока Сираково. Работи се и в участъка Дропла по посока Преселенци. Двупосочно се работи също от село Крупен към Василево и от Василево към Конаре“ – информира Областният управител.

към 13 часа общо 15 села са без вода – 9 са на територията на община Добричка, пет – на територията на община Крушари и едно – в община Каварна

Social

Коментари