Две общини от област Добрич остават в бедствено положение

Снимка: facebook
Снимка: facebook

Остава обявеното бедствено положение на територията на общините Добричка и Генерал Тошево, съобщиха от областна администрация.

По данни на дежурния в Областния съвет за сигурност към 17.00 часа на 10 януари, 2017 г., забрана за движение на моторни превозни средства на територията на област Добрич има по пътя Одринци-Ведрина-Суворово и Добрич-Балчик. За всички направления важи ограничение за движение на МПС до 12 т., а по пътя Добрич-Варна – до 3.5 т. На територията на община Добричка непроходими са пътищата до селата Ново Ботево и Дряновец, а в община Крушари недостъпни все още са селата Дяково и Добрин. На територията на община Генерал Тошево непроходими са пътищата до Сърнино, Средина, Александър Стамболийски, Сираково, Конаре, Рогозина и Спасово, като през деня е имало закъсали автомобили в посока Спасово.
Дежурните на общините информират, че общинските пътища с малки изключения са разчистени, но трудно проходими. Навсякъде в областта са извършени доставки на хляб и други стоки от първа необходимост.

 

Social

Коментари