БЧК спира раздаването на храните от ЕС в Добрич заради лошото време

Снимка: dariknews.bg
Снимка: dariknews.bg

Поради лошото време Областният съвет на БЧК спира временно раздаването в Добрич на хранителни продукти по програмата на Европейския съюз, съобщи изпълнителният му директор д-р Артюн Еринозов. Мярката се предприема, за да опазят животът и здравето на екипа на БЧК, доброволците и на бенефициентите. Вече има случаи, когато възрастни хора, натоварени с помощите, падат по заснежените или заледени улици.

Днес в Добрич е работел само един от трите пункта – този в ДКЦ II. Вечерта е взето решение от утре и той да бъде временно затворен. Очаква се, предвид прогнозите за влошаване на времето, да се преустанови раздаването на хранителните пакети и в другите общини, където процесът е стартирал – Крушари, Балчик и Шабла.

Д-р Еринозов увери, че в склада на БЧК има достатъчно хранителни продукти. След подобряване на климатичните условия, раздаването на храните ще бъде възобновено. Нито един правоимащ няма да остане, без да е получил помощта, увери директорът на БЧК – Добрич.

Подпомагането е по линия на Оперативната програма за храни и основно материално подпомагане по Фонда за европейско подпомагане на най-нуждаещите се лица. Правоимащи в Добрич са над 6000 жители на област Добрич. Те получават хранителни продукти на обща стойност 67,188 лева и с тегло 38,55 кг.  

Social

Коментари