Много закъсали автомобили край Генерал Тошево, насочват верижни машини натам

Снимка: БНР
Снимка: БНР

Обстановката в общината е изключително сложна, съобщават от общинската администрация. Вследствие на силния вятър, снеговалеж и нулева видимост на места, затворени за движение са всички пътища на територията на общината, с изключение на републикански път II 29 Добрич – Ген. Тошево – Кардам, който е проходим при тежки зимни условия.  Ако времето продължи да се влошава, той също ще бъде затворен.

Поради рязката промяна  на времето през последните четири часа в района между селата Спасово и Рогозина, както и между селата Преселенци и Горица има аварирали автомобили. По спешност кризисният щаб е насочил към  бедстващите край с. Горица специализирана верижна машина на Община Генерал Тошево. За евакуация на хората в района на Спасово от Добрич е  изпратена високопроходимa машина –МТЛБ.

Кризисният щаб отново апелира гражданите да не предприемат никакви  пътувания.  при крайна нужда да подават сигнали . Пътуването извън населените места, особено в откритите отсечки, на практика е невъзможно. Вятърът е силен, образува нови снеговявания, видимостта е няколко метра.

До момента няма постъпили сигнали за прекъснато електрозахранване и водоподаване.

Social

Коментари