Десетки са евакуирани от преспите в област Добрич

00:39, 11 яну 17 25 490 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Евакуирани са около 60 души от закъсали автомобили в област Добрич, съобщи главен комисар Николай Николов, директор на ГД "Пожарна безопасност и защита на населението". Тази вечер в Агенция „Пътна инфраструктура“ се състоя извънреден брифинг след оперативно заседание на Националния щаб за изпълнение на Националния план за защита при бедствия в Агенция "Пътна инфраструктура, с което участва и министър-председателят Бойко Борисов. 

На него стана ясно, че са затворени всички пътища в областите Бургас, Варна, Добрич, Търговище и Шумен, както и частично в Разград“, заяви още  Павлова. 

„Апелираме всички граждани и пътуващи да не предприемат пътуване в тъмните части на деня. Ураганния вятър е много силен. Техниката на гражданска защита също не може да върви и имаме преустановено движение“, добави тя. По думите й има пълното съдействие и на място са техниката и на военните, и на ПБЗН.  „Те съдействат в момента в област Добрич. Ситуацията в Североизточна и Източна България страната е много сложна“, подчерта още Павлова.  

В момента няма бедстващи хора по  заснежените пътища, информира гл. комисар Николай Николов, директор на ГД "Пожарна безопасност и защита на населението" . Извършени са две операции на територията на област Добрич -  в село Дропла, където в преспите са закъсали 20 леки автомобила и два микробуса с общо 40 човека, които са изведени. Няма опасност за тяхното здраве", увери Николов. Другата операция е била в село Рогозина, Добричко. "Два микробуса и 10 леки автомобила с 19 човека са изведени също.  "Продължават всички наши екипи да имат пълна готовност за реакция през нощта", увери гл. комисар Николов.

Областният управител Детелина Николова коментира за Topnovini.bg, че броят на закъсалите автомобили и бусове се увеличава. Те са основно на територията на общините Генерал Тошево и Балчик. Хората се извеждат до най-близките центрове, каза още тя.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама