Шести ден възрастни хора в село в Крушарско бедстват без хляб и лекарства

19:44, 11 яну 17 25 493 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
„Тук шести ден сме откъснати от всичко. Повечето са възрастни хора и не знаем дали са живи по къщите си. Имаме хора без хляб, лекарства и провизии. Пътят ни е затворен седми ден никой не дойде да почисти.

Никой не се интересува, че тук има хора. И, то повечето възрастни” – това ни написа наша читателка, която живее в село Благовец, община Крушари.

Според  друга жена, ситуацията е критична. Пътят към селото е затворен. Провизиите са свършили, лекарствата - също. „Никой не дава обнадеждаваща информация. И продължава да се влошава. Дали ще успеем да оцелеем, се надяваме на чудо. Бог да ни е на помощ!”, написа тя.

Потърсихме за коментар кмета на община Крушари Добри Стефанов.

Той сподели, че днес през деня пътищата в общината са били на 100% затворени, тъй като техниката на АПИ първо почиства останалите части на областта. Не са ли почистени републиканските пътища обаче общинските също не могат да се изчистят.

Кметът обясни, че Благовец, преди село, сега е квартал на село Добрин. Пътят до Добрин е бил почистен, бил е доставен хляб. Благовец обаче се намира на повече от километър и пътят е в преспи, обясни кметът.

Той допълни, че единственото село в общината, което е без хляб от седмица, е Зимница. Там живеят десетина души, предимно възрастни хора.

Засега обаче пътят не може да бъде почистен. На места преспите в общината достигат 2-3 метра.

Днес служителите на пожарната са помогнали за превеждането на медицински екип до тежко болен от село Полковник Дяково.

Не е ясно обаче кога пътищата в общината ще могат да бъдат почистени, за да се осигури достъп до селата, където възрастните хора чакат хляб и помощ.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама