Под въпрос е оцеляването на отделението по урология в болницата в Добрич

08:28, 17 яну 17 25 394 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
До края на януари трябва да вземе решение лекар от Варна, с когото се водят разговори да започне работа в отделението по урология на Многопрофилната болница за активно лечение в Добрич, съобщи изпълнителният директор д-р Трифон Йорданов.

Целта на ръководството на болницата е до края на месеца да се осигури необходимият състав за отделението, за да може то да се запази в структурата на МБАЛ-Добрич, тъй като по думите на д-р Йорданов, това е отделение, което е необходимо за работата на една болница. В момента то се обслужва от двама лекари, от които единият е специализант.

От началото на тази година, заплатите на  всички работещи в Многопрофилната болница за активно лечение в Добрич се увеличават с 9%, което е с около 40 лв., съобщи изпълнителният директор д-р Трифон Йорданов.

Увеличението е във връзка с нарастването на минималната работна заплата.

По думите му, това е относително малък процент и във финансово изражение малка сума, но към него трябва да се прибави и повишението на извънредния труд, който ще се заплаща на целия състав, както и класа за всички служители.

Д-р  Йорданов посочи, че продължават да се търсят лекари, медицински сестри и акушерки за болницата.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама