Осъдиха на 5 години затвор изнасилвач на самотни старици от село край Добрич

15:47, 17 яну 17 25 331 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Пет години ще лежи в затвора 23-годишният Петър Яков от село Черна за изнасилване на две самотно живеещи възрастни жени.

Пресслужбата на Окръжния съд съобщи, че той беше признат за виновен и по двете обвинения. Районният съд е уважил и предявените граждански искове за причинените неимуществени вреди на потърпевшите и осъди Петър Я. да заплати обезщетения в размер на 12 и 10 хиляди лева.

В обвинителния акт се посочва, че на 30 октомври 2015 г. подсъдимият е влязъл в дома на 85-годишна жена и я е изнасилил, като й причинил и средна телесна повреда.  На 3 ноември същата година той насилил друга възрастна жена – на 80 години. И двете жертви не са имали възможност за самоотбрана, тъй като са били трудно подвижни.

Присъдата на Районен съд - Добрич е постановена в процедура на съкратено съдебно следствие, като първоначално определеното наказание от 7 години и 6 месеца бе редуцирано с една трета.

Пред съда извършителят многократно е заявил, че съжалява за стореното. Според съдебномедицинската експертиза, той е извършил престъпленията след употреба на алкохол, но въпреки това е могъл да разбира естеството на извършеното. Установено е, че той злоупотребява с алкохол и дрога, но не е стигнал до състояние на зависимост от тях. Посочва се още, че Петър е израснал в агресивна среда с наличие на домашно насилие.

Петър има една предишна условна присъда от 4 месеца за унищожаване и повреждане на чуждо имущество. Наложеното му сега наказание подлежи на обжалване или протест пред  Добричкия окръжен съд в 15-дневен срок.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама