Не предприемайте пътувания в тъмната част на денонощието, ако не се налага

16:54, 18 яну 17 25 457 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Да не се предприемат пътувания в тъмната част на денонощието, ако не е наложително,предвид тежката метеорологична обстановка, валежите от сняг и навявания по пътищата, образувани от вятъра, апелира областният управител Детелина Николова, която е и председател на Щаба за изпълнение на Областния план за защита при бедствия.

От Областния съвет за сигурност съобщават, по данни на дежурния в Областно пътно управление, че пътищата в областта са проходими при тежки зимни условия, на места има навявания. Отворени за движение без ограничение са всички пътища в областта, с изключение на няколко отсечки с въведени ограничения.

Допуска се движение на МПС до 12 т по следните пътни участъци: Конаре – Белгун – Божаново, Кардам – Дуранкулак, Вранино – Белгун – Спасово,Кочмар до границата със Силистра, Карапелит – Кочмар, Добрич – Варна.

Движение на МПС до 3.5 т се допуска по пътищата Добрич – Силистра, Добрич – Балчик и Силистра – Добрич – Албена.

Затворен за движение на МПС е пътят ІІІ- 207 Орляк – Векилски, по искане на ОПУ – Варна.

От „Енерго-Про“ съобщават, че няма населени места без електрозахранване. Дежурният диспечер на ВиК информира, че без вода са селата Габер, Огняново, Земенци и Загорци от община Крушари и Стражица от община Балчик. Дежурните по общини информират, че обстановката е нормална. Няма сигнали за възникнали проблеми следствие на повишаване на водни нива на територията на областта, пътна мрежа е проходима при тежки зимни условия.

Информация за състоянието на пътищата може да се получава на телефона на дежурния в Областно пътно управление – 058/655-177, както и на единния номер на АПИ – 0700 130 20. Информация за актуалната обстановка на територията на областта може да се получи и на тел. 058/655-433 – Областен съвет за сигурност.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама