3 години затвор за кражба на домашна ракия и кисели краставички

13:16, 19 яну 17 25 384 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
40-годишният Ж. Георгиев от Карапелит ще лежи три години в затвора за кражбата на три туби с ракия и девет буркана с кисели краставички от две мазета в Добрич. Присъдата е на Районния съд в Добрич и бе потвърдена от окръжните магистрати, съобщават от пресцентъра на ДОС.

Мъжът вече е осъждан 23 пъти.

Сега Георгиев е признат за виновен в това, че на 12 януари 2016 г., при условията на опасен рецидив, е извършил кражба на домашна ракия и зимнина от две мазета. От едното взел три 20-литрови туби с домашна гроздова ракия и 3 буркана с краставички, а от другото още 6 буркана с краставички. Общата стойност на отнетото възлиза на 375 лева.

Впоследствие подсъдимият бил задържан във връзка с друго посегателство и признал, че е извършил инцидентно и кражбата от посочените избени помещения, след като разбил с „мокс“ патроните на мазетата. Обяснил, че пренесъл ракията до Варна, където я продал на познат, занимаващ се с крадени вещи.

Ж. Георгиев обжалва присъдата си с искане за намаляване размера на наложеното му наказание. Състав на Окръжния съд обаче прие, че първата съдебна инстанция е проявила достатъчно снизходителност, определяйки минималната по размер санкция за извършеното престъпление. Въззивния съд смята, че допълнителното занижаване на присъдата би изложило на неоправдан риск от посегателства останалите граждани.

40-годишният мъж вече е осъждан 23 пъти, изключително за такива престъпления, което не е довело до постигане на положително въздействие върху него. Окръжните магистрати подчертават, че при всяко от санкционираните до момента посегателства на подсъдимия са били налагани фрапиращ брой условни наказания или санкции в минимални размери, като това безусловно е създало у него чувство за безнаказаност и неоснователни претенции за още една неоправдана проява на снизходителност, посочват още от пресцентъра на ДОС.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама