На 40 месеца затвор бе осъден син за убийството на майка си в Добрич

15:05, 20 яну 17 25 398 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Три години и четири месеца ще лежи в затвора 29-годишният Тодор Димитров, който уби майка си. Това реши днес Окръжният съд в Добрич. Той разгледа делото по съкратената процедура, след като синът призна вината си.

Тодор бе признат за виновен, че е убил по непредпазливост на майка чрез умишлено нанесена телесна повреда, съобщи пресцентърът на Апелативна прокуратура.

Тодор Д. от Добрич бе осъден днес, 20 януари 2017 г., от състав на Добричкия окръжен съд на 3 години и четири месеца лишаване от свобода, които ще изтърпи при първоначално строг  режим. Той бе признат за виновен по обвинението на Окръжната прокуратура в Добрич по член 124, ал. 1 от наказателния кодекс. Присъдата на първата съдебна инстанция подлежи на обжалване пред Апелативния съд във Варна.



На 25 април 2015 г. 29-годишният подсъдим отишъл във Варна, за да си потърси работа като общ работник в зеленчукова борса. Привечер той се прибрал в дома си, където била само майка му. Жената го попитала дали е намерил работаи когато получила отрицателен отговор, го упрекнала, че заради оставането му без работа е отговорен за финансовите затруднения в семейството. Подразнен от това, той се опитал да излезе от стаята, но жената препречила пътя му.

Тодор блъснал майка си, тя залитнала и паднала върху ръба на печката на твърдо гориво. От удара жената се свлякла на пода и останала неподвижна. След като проверил дали майка му диша и се убедил в нейната смърт, Тодор започнал да мисли къде да скрие тялото й. Пренесъл трупа на майка си в гаража и го поставил с дрехите в канала.

Изчезването на жената довело до подаването на сигнал от съпруга й в полицията. Разпитани били десетки близки на жертвата, а криминалистите достигнали до извода, че съпричастност към престъплението има синът й Тодор. Той направил самопризнания за извършеното престъпление, но не разказал къде е скрил тялото на майка си. Обяснил, че е изхвърлил тялото в дере до бирената фабрика, но извършеното претърсване в района не дало резултат.

На 9 януари 2016 г. баща му отишъл в гаража за дърва за огрев. Слязъл в канала и там, затрупана под найлони и вехтории, намерил тялото на съпругата си. По-късно Тодор бе задържан за убийството по непредпазливост на родната си майка.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама