Благотворителен фестивал "Изкуство и милосърдие" организират ученици в Добрич

16:40, 22 яну 17 25 439 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Благотворителен фестивал "Изкуство и милосърдие" организират в Добрич двама ученици - Петко Нейчев от ПМГ "Иван Вазов" и Александър Пампоров от частна гимназия "Леонардо да Винчи".

Те са доброволци в Българския младежки Червен кръст.

Фестивалът ще се проведе от 1 до 25 февруари и в него ще участват над 300 таланти от Добрич. Всички набрани средства ще бъдат предоставени на фонд "Милосърдие" на БЧК, съобщиха двамата организатори.

Във фестивала "Изкуство и милосърдие" ще бъдат изнесени 10 концерта от 1 до 25 февруари. В тях ще участват възпитаници на училището по изкуствата СУ "Св. Климент Охридски", ансамбъл "Добротица", NNS Crew, музикален театър "Дея", група "Pleasure",  певци от студиото за поп и рок певци "Сарандев" и др.

Закриването на фестивала ще е на 25 февруари с метъл вечер отново в "The Maze" с "Deadroll" и групата на Петко Нейчев "Attaxic". Паралелно с концертите от 6 до 13 февруари в Художествената галерия ще бъде подредена изложба с творби на възпитаници на СУ "Св. Кл. Охридски", школите към ОМЦ "Захари Стоянов" и председателя на фондация "Свети Николай Чудотворец".

Петко Нейчев и Александър Пампоров обясниха, че с фестивала искат да наберат средства, да направят нещо, което е интересно за хората с различни интереси и да дадат възможност за изява на талантите в Добрич.

Организаторите си поставят за цел фестивалът да стане традиционен и да бъде пренесен и в други градове.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама