Изложба на Илия Бешков ще открие културния афиш в „Двореца“

08:27, 23 яну 17 25 322 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Много богата музикална и художествена програма ще има държавният културен институт „Двореца“ в Балчик през тази година, съобщи директорът му Жени Михайлова. Тя припомни, че културният център разполага проявите си в три зали – „Каменна зала”, зала „Тихото гнездо” и скулптурната зала на „Тихото гнездо”.

През април ще бъде открита изложба – колекция оригинали скици и илюстрации от фонда на художествена галерия „Илия Бешков“ в Плевен. Това ще бъде акцентът и стартът на новия сезон, посочи Жени Михайлова. След това календарът за 2017 г. продължава с 16-ото издание пленерът „Художници, Балчик, Любов”.

Тази година отново ще има пленер по стъкларство и дизайн на училището във Валашске Мезержичи, който традиционно завършва с изложба.

Отново ще има открита сцена с два спектакъла. Единият ще бъде мюзикълът „Котките” на Андрю Лойд Уебър, а вторият „Лебедово езеро” с гост солисти от Болшой театър. Това ще бъде на тревен килим на открита сцена под „Тихото гнездо”.  Спектаклите ще се реализират в синхрон с Музикален продуцентски център Варна и Държавна опера Варна.

Запазват се фестивалите „Виа понтика”, фестивал на късометражното кино „В Двореца”, „Черноморски звуци”, „Балчик музик кампус”.

Фестивалът „Любовта е лудост” ще гостува в Двореца с изнесени филмови прожекции на класиралите се и наградени филми през август.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама