Живко Мартинов: Резултатите на ГЕРБ в еврофондовете са два пъти по-добри от тези на БСП

14:28, 23 яну 17 / Политика 25 599 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
„Ако лъжата е последният начин за спасение на слабия, е ясно защо г-жа Нинова е надеждата за БСП“, коментира депутатът от ГЕРБ Живко Мартинов по повод твърдението на лидера на БСП, че за три години са изплатени едва 7% от Европейските фондове.

„Г-жа Лъжа неслучайно започва речта си с еврофондовете. Там, където най ги боли, че сме силни, където най ги е страх и където най-добре знаят колко можем ние и не могат те.  Боли я, защото знае, че нашите резултати в еврофондовете са над 2 пъти по-добри от техните“, обясни той.

Мартинов съобщи, че по официални данни от ЕК в средата на 2009 г. бяха разплатени 1% от средствата, а в средата на 2016 - над 2.5%. Само за последните месеци вече са достигнали 7,5%. Това е значително по-добър резултат от средноевропейския.

„Вече имаме сключени договори за 36% от бюджета за България, над 1/3 от всичко, което имаме до края на 2020. В Европа всички държави, взети заедно, са успели да сключат договори за едва 17% от общия бюджет“, подчерта депутатът от ГЕРБ.

„Оставяме системата на европейското финансиране в отлично състояние. Днес спрени програми няма, а ако имаше какъвто и да е проблем, ЕК щеше да реагира, а нямаше да чака БСП да дойдат на власт. Европа вярва на ГЕРБ, защото знае какво можем и вижда ясно какво постигаме“, коментира и Румен Иванов, депутат и областен ръководител на ГЕРБ-Добрич.

„Ако у нас някой все още може и да повярва на Лъжата, в Европа място за пазарлъци и обвинения няма. Или работиш и ти помагат, или лъжеш и те санкционират. Предварителните условия, 45 на брой,  с които така гръмко ни плашат, са всъщност реформите, които сме обещали на Европа да изпълним и които вече сме въвели. Ние вече сме докладвали като изпълнени 34 от тях, тоест те са напълно готови. Останалите 11 са изпълнени на 90% и остава само да бъдат финализирани и докладвани на ЕК. За това по правило България има срок до края на месец юни. Сиреч работата е почти свършена, а докладването към Европа може да направи всяко правителство“, обясни депутатът.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама