Над един милион лева от наеми на земеделска земя очаква Община Тервел

15:58, 24 яну 17 25 397 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Прогнозата за очакваните приходи от разпореждане с общинско имущество в община Тервел през 2017 г. възлиза на 1 417 000 лева, съобщават от местната администрация. Най-много постъпления – над един милион лева, се очаква да постъпят от отдаване под наем на земеделска земя.

Най-много са очакваните постъпления от наеми - 1 134 500 лева. Сред имотите, които ще се отдават под наем, освен земеделска земя, са търговски обекти, свободни терени и жилища.

Според разчетите, от продажба на общински имоти се очаква в местната хазна да постъпят близо 266 хиляди лева. За продажба през тази година местната власт предвижда да предложи празни дворни места,  жилищни терени, лозя и др.

Програма за управление и разпореждане с имотите общинска собственост в община Тервел за 2017 г. ще бъде разгледа на предстоящото си заседание Общинският съвет в добруджанския град.

От местната администрация посочват, че, за да може Общината да кандидатства за финансиране по европейски програми, както и за изпълнение на капиталовата програма, е важно тя да бъде финансово обезпечена. В тази връзка важно е доброто управление на общинската собственост, което носи приходи в общинския бюджет чрез събиране на наеми, приходи от продажби, учредено право на строеж, такси и други.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама