Над 54 фирми ще участват в Борсата за семена и посадъчен материал в Добрич

16:14, 24 яну 17 25 974 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Над 54 фирми от страната и чужбина са заявили участие в 23-ото издание на специализираното изложение Борса за семена и посадъчен материал, съобщават организаторите от „Добрички панаир“.

Тази година изложението ще се проведе от 31 януари до 4 февруари. През петте дни земеделските производители ще имат възможност да направят своя избор от продукти за предстоящата сеитбена кампания.

Форум се утвърди като своеобразен център за излагане на българската продукция и за ползотворни контакти между семепроизводители и търговци, посочват организаторите. Тази година, освен семена, посадъчен материал, торове и специализирана литература,  ще бъде представена и селскостопанска техника.

За първи път ще участват фирми, които предлагат хладилни съоръжения за съхранение и преработка на свежа и замразена продукция, специализирана техника за бране на меки плодове, като малини, арония, касис и костилкови плодове, био препарати и почвени подобрители за отглеждане на плодове и зеленчуци.

Новост е и производството на посадъчен материал по метода на in vitro размножаване. Директно ще участва и научен институт от Белград.

Официалното откриване е предвидено на 31.01.2017 г. от 10:00 часа в СК „Простор“ гр. Добрич.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама