Назначават 42 служители в полицията в Добрич за борба с битовата престъпност

17:47, 24 яну 17 25 429 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
42 бройки за длъжността сътрудник охрана обяви Областната дирекция на МВР в Добрич. Те са обещаните от вътрешния министър Румяна Бъчварова допълнително назначени служители в областните полицейски дирекции за борбата с битовата престъпност.

Крайният срок за кандидатстване на кандидатите е 31 януари 2017 г., включително. Те ще бъдат назначени от 10 февруари. Засега е осигурено финансирането на тези бройки до края на април.

От отпуснатите за област Добрич 42 бройки, 22 са за областния град, а останалите ще се разпределят между полицейските управления в областта, без тези в Балчик и Каварна.

При посещението си неотдавна във Варна министър Бъчварова обясни, че назначенията на новите хора ще става с открита процедура, а не с конкурс. Борбата с битовата престъпност е процес, посочи тя. И допълни, че с решаването на този проблем трябва да бъдат ангажирани различните институции - кметове, общини, социални служби, училища. По думите й трябва да бъдат създадени и различни форми за работа с тези, които излизат от затворите, както и с подрастващите, извършили някакво нарушение.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама