Засилени мерки за сигурност заради мача „Черно море” – ЦСКА в Каварна

08:18, 19 фев 17 / Спорт 25 343 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
При засилени мерките за сигурност ще се проведе мача от Първа професионална лига между ФК „Черно море” – Варна и ФК „ЦСКА” – София. Областната дирекция на МВР в Добрич засилва мерките за сигурност заради очаквания голям зрителски интерес и очаквания голям брой фенове, които ще посетят футболната среща.

Срещата ще се играе от 12,30 часа на стадион „Калиакра” в Каварна.

Полицейско присъствие ще има по главен път I-9 в участъка гр. Варна – гр. Каварна, а с полицейски ескорт ще бъдат съпровождани организирано пътуващи фенове, за да не се допускат нарушения на обществения ред между привърженици на двата отбора.

Ще се извършват засилени проверки на КПП и засилен пропускателен режим в спортната зона на стадион „Каликра” в гр. Каварна.

Феновете на двата отбора ще бъдат разделени в отделни сектори и зони на стадион „Калиакра”.

Билетите за фенове на ФК „ЦСКА”-гр. София е ограничен до 500, за да не се допусне превишаване на капацитета на сектора за гости.

ОД МВР-Добрич напомнят на всички желаещи да посетят стадион „Калиакра” в гр. Каварна във връзка с футболната среща, че е забранено внасянето на: алкохолни напитки, наркотични или други упойващи вещества, оръжие и предмети, които могат да се използват като оръжие, спрейове със защитен газ, с разяждащи или с оцветяващи вещества, бутилки, включително пластмасови над 500 мл, или предмети, произведени от чуплив или от особено твърд материал, сигнални ракети, светещи тела или пиротехнически изделия, знамена и плакати с дръжки по-дълги от 1 м и с диаметър по-голям от 1 см, с изключение на олекотени ПВЦ-тръби с размер до 2,5 см

На територията на спортната зона не се допускат лица, които отказват да бъдат проверени, такива, в които се открият предмети, чието внасяне на територията на спортната зона е забранено, лица в нетрезво състояние или под въздействие на наркотични или други упойващи вещества, малолетни без пълнолетен придружител, както и лица с наложена принудителна административна мярка забрана за посещение на спортни мероприятия в страната и чужбина 

ОД МВР-Добрич приканва гражданите към спазване на указанията и изпълнение на разпорежданията на полицейските органи, отдавани във връзка с обезпечаването на обществения ред и сигурността на стадиона и  прилежащата спортна зона. Призовава и привържениците на двата отбора към взаимно коректно и етично поведение, като предупреждава, че всяко противоправно действие ще бъде санкционирано съгласно закона.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама