Радан Кънев: ГЕРБ и БСП преговарят за коалиция

15:20, 19 фев 17 / Политика 25 393 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
„Ние изразяваме острата си тревога от реалната опасност БСП да се върне начело на изпълнителната власт в България. За нас това е най-големия риск пред обществото“, заяви пред журналисти в Добрич лидерът на ДСБ и председател на коалиция „Нова Република“ Радан Кънев.

Той посочи, че само в рамките на неговия съзнателен живот България три пъти е фалирала при управлението на БСП. „Бяха постигнати върховете на политическата корупция в периода на Станишевата тройна коалиция с НДСВ и ДПС. Едно управление, което широко отвори вратите за доминацията на ГЕРБ и последвалите политически безобразия, които свързваме с политическия режим на г-н Борисов“, заяви Кънев. Той бе категоричен, че ГЕРБ са напълно неспособни да спрат БСП. От една страна, защото са управлявали не по-различно. „Защото ГЕРБ не показа алтернатива, не показа дясна политика. Показа се като втората българска комунистическа партия“, каза лидерът на ДСБ.

Другата причина, според него, е, че ГЕРБ и БСП преговарят за коалиция. Той припомни отчета на бившия лидер на БСП Михаил Миков, който в края на мандата на 43-ия парламент „вдигна завесата“ и в официалния си отчет заяви, че през 2014 г., след изборите, е бил канен от Борисов за коалиция ГЕРБ-БСП. „За нас няма съмнение, че се водят преговори между БСП и ГЕРБ за управление в този формат. Имаме ясната заявка на т.нар. патриоти, че те биха се включили, ясната заявка на г-н Марешки, че веднага би забърсал част от тази власт и ясната заявка на бившите реформатори в момента във формат Кунева-Светльо Витков и хората на Бареков, че само чрез властта може да се прави нещо добро. Т.е. нас реално ни очаква ситуация, в която всички искат да се наредят на трапезата. Излишно е да казваме, че ДПС винаги успява да го направи. И всички заедно да се надпреварват в това от позицията на властта да мачкат бизнеса, да мачкат образованието, да се конкурират в това кой ще успее да открадне повече в рамките на един мандат“, подчерта Кънев. Той посочи, че в 44-ия парламент, при очертаващото се управление на всички срещу хората, хората ще имат свой приятел и защитник в лицето на „Нова република“. Ние сме дясната алтернатива в българската политика“, посочи още председателят на коалицията.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама