За наркотици е похарчила крадлата парите от задигнатите дарения за болни деца

16:56, 20 фев 17 25 403 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

В петте кутии за дарения, които 35-годишна отмъкна от различни търговски обекти в Добрич, е имало над 1000 лева, смятат разследващи. Всички пари, вместо за болни деца, отишли за наркотици.

Крадлата К.Г. е българка. Безработна е и живее с мъж на семейни начала в квартал „Балик”, съобщиха източници, близки до разследването.

Когато отишли да я арестуват, криминалистите я заварили дрогирана. Заварили в дома й пълна мизерия. В жилището нямало никаква храна. Имало обаче достатъчно доказателства за употреба на наркотици.

Установило се, че след като извадила парите, тя захвърлила откраднатите кутии за дарения около жилищен блок. След това изхарчила всички пари за дрога. Не помнела колко пари е имало в дарителските кутии.

След първоначалното задържане за 24 часа, К.Г. е освободена, тъй като била с чисто досие, съобщиха източници на  Topnovini.bg.

 

Първият сигнал за кражба на дарителска кутия е от Инициативния комитет, организирал събирането на средства за скъпоструваща операция на Божидар Георгиев, абитуриент във Финансово-стопанската гимназия в Добрич. Кутията била поставена в магазин на СБА по ул. „Орфей”. К.Г. била заснета от видеокамера при последната кражба на кутия, този път за бебето Алекс. Камерата е запечатала как облечената с лилаво яке с качулка жена ловко прибира кутията от аптека "Хера" в кв. „Балик” и я слага в чанта. К.Г. е заподозряна в кражбата общо на пет кутии, в които се събирали средства за лечението на двете деца. Две от кутиите са били поставени в магазини за хранителни стоки, една – в банка, четвъртата е открадната по ул. „Орфей”, в магазин на голяма търговска верига и последната – от аптека „Хера”.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама