Проведоха консултации за секционните избирателни комисии в Тервел

08:45, 21 фев 17 / Политика 25 385 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Зам.-кметът на Община Тервел Дияна Илиева покани политическите сили на консултации за определяне на съставите на секционните избирателни комисии за произвеждане на предстоящите избори за народни представители на 26 март.

Политическите сили постигнаха съгласие за разпределението на местата в секционните избирателни комисии.

Проведените консултации за определяне съставите на СИК преминаха в дух на добронамереност и разбирателство, посочи Дияна Илиева. Представителите на парламентарно представените партии и коалиции, постигнаха споразумение при разпределянето на 276 членове в 34-те секционни комисии на територията на Община Тервел.

С Решение на Районната избирателна комисия са утвърдени 19 СИК, със състав до 9 членове, и 15 СИК със състав до 7 членове.

Според методиката, приета с решение на ЦИК, местата по партии за Община Тервел се разпределят както следва: 102 за ПП „ГЕРБ“, 46 за КП „БСП лява България“, 37 за ПП „ДПС“, 27 за КП „Реформаторски блок“, 21 за КП „Патриотичен фронт – НФСБ и ВМРО“, 17 за КП „България без цензура“, и по 13 за ПП „Атака“ и КП „АБВ“.

Представителите на политическите сили бяха уведомени и за необходимостта да спазват стриктно регламентираните от Община Тервел места за залепяне на агитационни материали.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама