Настимир Ананиев оглави листата на Реформаторски блок - Глас Народен в Добрич

20:08, 21 фев 17 25 903 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

 

Topnovini.bg

Зам.-председателят на Движение „България на гражданите“ Настимир Ананиев е водач на кандидатскaта листa на Реформаторски блок - Глас Народен. Тя беше регистрирана днес в Районната избирателна комисия от самия Ананиев.

Настимир Ананиев Ананиев  е завършил е бакалавърска степен по Бизнес администрация в Ирландия. Магистър е по Бизнес администрация от Американския университет в България. Работил е три години като преводач в Комисариата по бежанците към  ООН. В продължение на седем години е маркетингов директор за Централна и Източна Европа на най-големия частен колеж в Ирландия „Грифит Колидж Дъблин“. В 43-ото Народно събрание той бе председател на ПК по транспорт.

Втори в листата е Ангел Йорданов Ангелов - преподавател по икономика, общински председател на ПП "Глас Народен". Трета е Силвия Севдалинова Колева– член на Националния  съвет на ДБГ и част от общинското ръководство.  Четвъртата позиция е за Нивелин Маринов Радичков – лидер на ДБГ и председател на политическия съвет на Реформаторския блок, общински съветник в Добрич.

Следва Александра Живкова Кирова – член на СДС, Георги Друмев Георгиев – зам.-председател на ДБГ и общински съветник, Пламен Георгиев Парушев – член на ЗНС от Балчик, Явор Иванов Милушев – зам.-председател на ДБГ, общински съветник, Надежда Спасова Кирова – член на СДС и Драгостина Красимирова Колева – член на ДБГ.

Ананиев посочи като акценти в програмата на Реформаторския блок мерките за намаляване на административната тежест върху за малкия и среден бизнес, запазването на плоския данък, преминаването към уведомителен, а не разрешителен режим, при започване на бизнес, увеличаването на парите за образование до 4,5 % от БВП, намаляването на ДДС от 20 % на 18 % постепенно за следващия период от 4 години и въвеждането на мек образователен ценз за гласуване. Чрез него РБ цели да се установи балансът между задълженията на гражданите да се образоват до първи гимназиален клас, както е вписано в Конституцията, и правата им. Ако не си се научил да четеш, сам се лишаваш от възможността да гласуваш, защото няма да можеш да прочетеш какво пише на екрана на машината, обясни Ананиев мярката за мек образователен ценз чрез машинното гласуване. Той добави, че такива неграмотни хора, според програмата на РБ, вече няма да получават помощи за безработица, ако не се включат в курсове за ограмотяване и добиване на поне първи гимназиален клас.

Ананиев подчерта, че особен фокус за РБ в 44-ото Народно събрание ще е приемането на антикорупционния закон и общ орган за борба с корупцията по високите етажи. Той обясни, че РБ предвижда и въвеждането на специални агенти под прикритие, като форма на СРС, които да провокират към подкуп съмнителни държавни и високопоставени служители. Това ще е реален инструмент за борба с корупцията, каза още той.

Водачът на листата в Добрич допълни, че е запознат с проблемите на Добрич, той като няколко пъти като депутат и председател на Транспортната комисия е правил приемни в общината. „Движение България на гражданите” има кмет на Добрич и беше редно водаческото място в листата да е на ДБГ като част от Реформаторския блок, каза Ананиев при  регистрацията в РИК - Добрич. Той подчерта, че 40 % от кандидатите на РБ в добричката листа са жени, което е последователна политика на ДБГ и не скри, че очаква висок резултат на РБ в многомандатния район. Ананиев припомни, че е участвал активно и в кампанията на кмета Йордан Йорданов, който е най-младият кмет от РБ в страната.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама