Ученици от Добрич участваха в национално състезание за иновации

19:20, 22 фев 17 25 327 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Единадесетокласници от Частна профилирана гимназия по туризъм и предприемачество „Райко Цончев“ се съревноваваха с ученици от цяла България в националното състезание „Най-добра иновативна идея“ организирано от Технически университет – Варна. Възпитаниците на „Райко Цончев“ под ръководството на преподавателя си по маркетинг и мениджмънт, Жулияна Георгиева, представиха два проекта.

Първата идея е с глобално значение – пречистване на морска вода в питейна, обогатяването й с витамини и минерали и бутилирането й за дистрибуция. Целта на идеята е да се реши проблема с изчерпването на питейните водни източници в света.

Втората иновативна идея е свързана с подобряването на учебния процес в училищата чрез създаването на онлайн платформа с интерактивни учебници и помагала.  Съвременното училище не се нуждае от учители-лектори, които да изискват някой да ги гледа и слуша, а от методи, близки до интересите на учениците и ангажиращи всичките им сетива, както и помагала, говорещи на техния език, посочват авторите.

Въпреки че отборът не се класира на призово място, учениците приеха искрените поздравления на журито за устрема и позитивните идеи за ефективно образование и опазване на планетата ни.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама