Христо Иванов: Изборите ще са референдум за борбата с корупцията

20:30, 22 фев 17 / Политика 25 581 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Обрат в борбата с корупцията в България и освобождаването на национални ни институции от мафията е една от целите, които „Да, България“ си поставя. Втората цел е да започне изграждане на вътрешно политическа гаранция за избрания път на развитие на страната, съобщи пред журналисти в Добрич председателят на движението Христо Иванов.

В Добрич бяха и членовете на Националния съвет на движенето Мануела Малеева и Ивайло Мирчев, който е водач на листата в Добрич.

 „Това, което се случва на политическата сцена, е, че мафиотският модел на управление на страната се разпада. Той се разпада от 2013 г. И неговият разпад няма да приключи на тези избори. Аз очаквам, че следващият парламент ще е своеобразна кулминация на този процес. Вероятно той ще навлезе в своята необратима фаза“, каза Иванов. И подчерта, че „Да, България“ си поставя за цел, от една страна, да го ускори, а от друга, да бъде гарант за това, че при неговия разпад няма да загуби важни ценности, какъвто е избраният път на развитие на страната по демократичен европейски модел.

„Гарант за това трябва да бъдат българските граждани, а не някакви европейски или НАТО-вски чиновници и чужди политици, както беше досега“, подчерта Иванов. Той поясни, че „Да, България“ целенасочено се позиционира в политическия център, защото е наясно, че, за да пребори корупцията, трябва тази тема да бъде поставена в центъра на политическия живот. „Ние искаме тези избори да са референдум за борбата с корупцията в страната, подчерта лидерът на движението.

„За мен „Да, България“ без никакво съмнение ще бъде в следващия парламент и там ще може да пренесе своята битка на парламентарен терен“, посочи Христо Иванов.

Иванов посочи, че Добрич е един от първите градове, където „Да, България“ представя листата си за народни представители. Той изказа своето удовлетворение от експертизата, от младата енергия, която си вижда в кандидатските листи на движението. С тях ние правим заявка за това, че имаме и човешкия ресурс, и експертния ресурс да бъдем националната сила, която ще донесе промяната и която може да превърне тези избори в референдум за това дали българското общество ще продължава да търпи това ниво на корупция и мафиотско управление, което имаме досега, каза Иванов.

Ивайло Мирчев сподели, че е роден в Добрич. В момента не живее в града, но много би искал да се завърне. Той е предприемач в сферата на информационните технологии, има малка софтуерна компания. Цялата ни листа е от хора в Добрич, подчерта Мирчев.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама