Десет деца от област Добрич са номинирани за награди от фондация „Димитър Бербатов”

08:28, 23 фев 17 / Спорт 25 496 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Десет деца от област Добрич до момента са номинирани за "Награди за успелите деца на България" за 2016 г. , които за девета година ще бъдат връчени от фондация „Димитър Бербатов”.

Обработването на регистрираните номинации продължава. Списъкът с имената от Клуб 2016 ще бъде публикуван през април.

Стефани Павлова Маринова е на 16 години и се занимава с  поп пеене. Номинирана е за престижни награди, които е спечелила. Сред тях Гран при и първи награди от международни и национални фестивали и конкурси.

Димитрина Германова Германова е на 12 години и също се занимава с поп пеене. Има множество награди от национални и международни фестивали и конкурси. Димитрина е едно от 15-те деца, избрани от комисия, участвали в националната селекция на Конкурса за детска песен за Евровизия 2016 г. Класира се на второ място.

Иван Георгиев Кръстев е на 11 години и се занимава с карате. Има множество първи места и златни медали от републикански и международни турнири.

Йоан Димитров Димитров е осемгодишен и се занимава с математика. Второкласникът има спечелени първи места на национални математически състезания и международни турнири.

Паулина Сивкова Сивкова е на 12 години и е от Балчик. Изявите й са в областта на поп пеене. Шестокласничката има отличия от различни международни фестивали и конкурси.

Момчил Златков Петков е 11-годишен шахматист. Той е шампион на Република България, шампион на Европейския съюз, има първи места от  международни шахматни състезания. Своевременно световната шахматна федерация ФИДЕ удостои Момчил с международното звание кандидат майстор по шахмат. През годината той взе участие в 11 национални и международни индивидуални състезания, на които завоюва 6 първи, 1 второ и 2 трети места. Момчил е член на Клуб 2013 на Фондация „Димитър Бербатов”.

Добромир Добромиров Ангелов е 10-годишен математик със завоявани първи и втори места от национални и международни математически състезания. Добромир е вписан в Почетната книга на Община Добрич - "Дарования" 2016 г.

Александър Пламенов Петров е на 14 години и с изяви с областта на поп музиката и литературата. С челни места от музикални конкурси и от национални литературни конкурси. През 2016 г. Александър има много успехи в различни направления на изкуствата и науката. В област поп пеене той бе едно от 15-те деца, селектирани за Детската Евровизия 2016 г. и единственото момче в селекцията. Александър е член на Клуба на „Успелите деца" за 2015 г. на Фондация „Димитър Бербатов“.

Снежана Тодорова Стоянова е на 15 години и е номинирана за изяви в областта на литературата. Завоювала е челни места в различн национални литературни конкурси. През 2016 г. тя спечели общо 10 отличия от областни и национални литературни конкурси (2 първи, 2 втори, 3 трети места, 2 поощрения и 1 специална награда). Снежана е член на Клуб 2013, 2014 и 2015 на Фондация "Димитър Бербатов".

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама