Зад решетките остава измамникът, взел рекордните над 40 хиляди лева от жена в Тервел

11:56, 23 фев 17 25 350 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

В ареста остава 57-годишният Вайдин В. от село Стефаново, който е участвал в телефонната измама, при която от жена от Тервел са взети рекордните за региона над 40 000 лева. Мярката за неотклонение „задържане под стража” е наложена по искане на Районната прокуратура в Тервел. От пресцентъра на Апелативната прокуратура във Варна посочват, че мъжът е привлечен като обвиняем за измама в големи размери. Вайдин е действал със съучастник -  Ангел А.

От прокуратурата припомнят, че на 13 февруари в Тервел Вайдин въвел в заблуждение жена от града, с което й причинил вреда в размер на 40 320 лв. и равностойността на три златни пръстена, 9 златни монети и дамски обеци. Предния ден на домашния телефон на жената позвънил мъж, който се представил за началника на полицията в Тервел. Поискал да му бъдат предоставени пари, необходими за проследяването и задържането на престъпна група, която имала намерение да изнудва жената. След като я въвел в заблуждение, пострадалата оставила на посоченото от непознатия мъж място 40 320 лева, златните бижута и монетите.                 

По време на разследването Вайдин В. признал и за друга телефонна измама, извършена по същия начин. При нея щетите за измамения мъж от Тервел са в размер на 1600 лева.

Разследването на престъпната дейност на Вайдин, който е бил „муле” в схемата, продължава.

По-рано тази седмица от Областната дирекция на МВР съобщиха, че Вайдин е задържан при мащабна полицейска операция за това, че е участвал като помагач в множество телефонни измами на територията на област Добрич. 57-годишният е уличен за участие в девет измами. Те са извършени на територията на общини Генерал Тошево, Балчик, Тервел и Каварна. Общата стойност на парите, прибрани от жертвите, възлиза на повече от 50 000 лв.

След разпитите на Вайдин се е стигнало и до още три ареста.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама