Христо Григоров: Има реална опасност от засилване на бежанската вълна през пролетта

19:34, 24 фев 17 25 431 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Съществува реална опасност с наближаването на пролетта да се засили бежанската вълна и не бива да си затваряме очите за това, заяви пред журналисти в Добрич председателят на Националния съвет на БЧК акад. Христо Григоров.

„Докато не се махне причината за бежанската вълна, винаги опасността от нея ще съществува“, заяви той. Според него, в момента обемът на бежанците в България се контролира от държавните институции, които владеят положението, но не е ясно докога.

При бежанска вълна на първа линия е държавата, но, ако се наложи БЧК отново ще бъде на първия пост така, както бе, когато тръгнаха първите бежанци, заяви акад. Григоров. Той припомни, че тогава БЧК отвори своите бедствени складове и помогна на 1 500 души.

Милосърдната организация разполага с пет склада и има готовност да достави най-късно до три часа всичко от първа необходимост за 12 000 души, посочи председателят й. Григоров коментира, че и през 2017-а приоритет за БЧК ще бъде да подпомага хората в кризисни ситуации и да разширява своята доброволческа мрежа.
Христо Григоров участва в работата на областната отчетно-изборна конференция на БЧК в Добрич.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама