15 младежи от област Добрич ще бъдат включени в програма „Старт на кариерата”

07:41, 26 фев 17 25 393 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

15 младежи от област Добрич ще бъдат включени в субсидирана заетост по програма „Старт на кариерата”, съобщиха от Бюрото по труда в Добрич.

В края на януари е публикуван списъкът на младежите, класирани за работни места в публичния сектор. Те са класирани след подбор въз основа на утвърдени от министъра на труда и социалната политика критерии и провеждане на интервю от работодателите. Програмата предоставя възможност на младите хора да придобият трудов стаж и професионален опит по завършената от висшето образование специалност. Целта е улесняване на прехода между образование и заетост.

На разкритите по програмата работни места Регистрираните безработни млади хора в дирекциите „Бюро по труда” ще бъдат назначени по трудово правоотношение за срок от 9 месеца. 3 младежи ще получат възможност да започнат трудовата си реализация в централни ведомства. В областна администрация – Добрич ще започне работа един. Общо 11 младежи ще бъдат назначени в общински администрации Добрич-град, Добричка, Балчик, Тервел и Генерал Тошево.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама