Още 17 обекта в Североизточна България ще бъдат запечатани от данъчните

11:57, 27 фев 17 25 299 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Предстои в близките дни още 17 търговски обекта в Североизточна България да бъдат запечатани, съобщиха от приходната агенция в Добрич. Мярката се прилага в случаите на грубо нарушаване на данъчните закони, включително спрямо търговци, които изобщо нямат касов апарат. Обектите остават запечатани до плащането на определените с наказателно постановление санкции. Премахването на стикерите на НАП  не по установения ред е престъпление, предупреждават от приходната агенция.

28 търговски обекта са запечатани за данъчни нарушения от началото на годината на обекти от обхвата на териториалната дирекция. Най-честата причина за това е укриването на оборот, неиздаване на касова бележка и несъответствие на наличните пари в касата с отчетените на фискалното устройство. В повечето случаи става дума за магазини, ресторанти и барове, допълват от НАП Варна, като средното време, в което помещенията остават затворени е 2 седмици.

От приходната агенция информират, че в края на февруари данъчните засилиха дистанционното наблюдение на фискалните устройства на територията на цяла Североизточна България.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама