Плувците на „Изида” отново с отличия от международни турнири

12:26, 27 фев 17 / Спорт 25 516 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Плувците на "Изида"/СКПС/"Добруджа" се представиха повече от блестящо на двата международни плувни турнира, провели се през уикенда, съобщи техният треньор Веселин Нейков.

В румънската столица Букурещ са участвали седем от състезателите на "Изида". В индивидуалните дисциплини Радо Нейков се окичи със сребърен и бронзов медал на 100 м и 50 м кроул. На 50 м бътерфлай той бе с второ време, но бе дисквалифициран за фалстарт.

Голямата гордост на Веселин Нейков са двете трети отборни места при щафетите.

Момичетата Преслава Йорданова, Мая Веселинова, Елеонора Ламбова и Левена Аврамова сломиха конкуренцията в правата и смесена щафета при родените през 2007 г. Аврамова е състезател на Иван Иванов.

От клуба напомнят, че състезателите на „Изида” са картотекирани към СКПС "Добруджа" и обединяването на двата клуба вече дава своите резултати.
В турнира взеха участие също Лъчезара Апостолова ,Георги Иванов и Витомир Новачев, които могат да се похвалят с лични рекорди и места в челната десетка.
В Благоевград по същото време се проведе международен плувен турнир. На него „Изида” изпрати трима състезатели. Там Джулиян Черкезов завоюва един златен, сребърен и два бронзови медала, съответно на 50 м гръб, 100 м гръб, 100 м бътерфлай и 100 м кроул. Станислав Тодоров се нареди втори на 50 м гръб, а Петър Галинов е шести на 50 м бътерфлай, съобщават още от клуба.

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама