С поредица от прояви в Добрич ще бъде отбелязан националният празник

17:18, 27 фев 17 25 778 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Поредица прояви организира Община Добрич по случай националния празник на България 3 март.

Те ще започнат с общоградско тържество под наслов „Свободата е дар“. Слово „За свободата и митовете“ ще изнесе Радослав Симеонов, уредник в Регионален исторически музей – Добрич. Ще участва хор „Добруджански звуци“ с главен диригент Елвира Пастърмаджиева.

Честването ще се състои на 2 март от 18 часа в Огледална зала „Нели Божкова“.

Изложба на библиотечни документи „Българското опълчение“ ще бъде подредена от 2 до 14 март в Регионална библиотека „Дора Габе“.

Панихида за загиналите в Руско-турската освободителна война и празничен водосвет ще бъдат отслужени на 3 март от 9.30 ч. в храм „Свети Георги“. Поклонението ще започне с военен ритуал за издигане на националното знаме на България и полагане на венци и цветя на признателност от 10.30 ч. на паметника на Хан Аспарух и Костницата на загиналите руски воини.

Празничен концерт на Професионален фолклорен ансамбъл „Добруджа“ с гл. художествен ръководител Стоян Господинов, хореограф Христо Христов и музикален ръководител Живко Желев ще се състои на 3 март от 12 ч. на площад „Свобода“.

На 3 март се организира Ден на отворени врати в Регионален исторически музей – Добрич – във Военно гробище музей, Дом-паметник „Йордан Йовков“ и музея в Градски парк „Свети Георги“.

През деня граждани и институции са поканени да поднесат цветя на паметниците на  Васил Левски, Христо Ботев, Стефан Караджа, Захари Стоянов, Хайдут Пею Буюклията, ген.-лейтенант Цимерман, Добротица, Алея на опълченците – Военно гробище музей, Ф. М. Достоевски, паметна плоча на Хаджи Иван хаджи Вълкович.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама