Бюрото по труда в Добрич приема заявления за обучения

11:17, 28 фев 17 25 1215 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Бюрото по труда в Добрич започва прием на заявления на безработни лица за включване в обучения за придобиване на професионална квалификация и ключови компетентности, съобщиха от Бюрото по труда.

Безработните, които искат да се обучат и да си намерят работа, могат да подадат заявления в бюрото по труда за обучение на 20 лица  по професии продавач-консултант и 20 оператори на компютър.

Участниците ще преминат и обучение за придобиване на ключови компетентности по тема „Управление на промяната”

Кандидатите трябва да са регистрирани в бюрото по труда и да са младежи до 29 г., продължително безработни, безработни на въраст над 50 години, безработни без професия, без квалификация или с нетърсена на пазара на труда професионална квалификация, както и неактивни лица, желаещи да работят , в т.ч. обезкуражени лица.

Курсовете ще се проведат в периода март – май, като първата група-продавач-консултанти ще стартира от 6 март. Втората група е „Оператор на компютър” и ще стартира на 13 март.

По време на обучението на курсистите ще бъде изплащана стипендия в размер на 8 лв. за всеки присъствен ден, както и транспортни разходи за тези, които живеят в населено място извън град Добрич.

Обученията са финансирани със средства от държавния бюджет по проект „Комплексно рамково обучение и стаж”, реализиран от Агенцията по заетостта в партньорство с БТПП. В рамките на проекта на минимум 40% от обучените лица ще бъде предложена работа по придобитата професия.

Необходимо е безработните да представят ко пие на документ за завършен клас или степен на образование. Срокът за подаване на заявления за обучение е до 1 март - за професия „Продавач консултант”,  и до 9 март - за „Оператор на компютър”.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама