Красимир Янков: Развитието на туризма може да задържи младите хора в Добрич

15:54, 28 фев 17 / Политика 25 407 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Туризмът трябва да е един от приоритетите на местното самоуправление, предвид даденостите на област Добрич, заяви кандидатът за народен представител и водач на листата на „БСП за България“ в 8-ми МИР Добрич Красимир Янков.

Днес той присъства на редовното заседание на Общинския съвет на Добрич. Първа точка в дневния му ред бе отчет на Програмата за развитие на туризма в Общината през 2016 г. и приемане на програма за настоящата година.

Общинските съветници от БСП се въздържаха при гласуването. Мотивът за това, според Красимир Янков, е липсата на дългосрочна визия за развитието на туризма в Добрич, предвид даденостите на града и региона.

„Добрич може да бъде атрактивен за много от туристите по българското Черноморие и трябва да се направи всичко възможно те да бъдат привлечени“, заяви водачът на листата на „БСП за България“. Той посочи, че в програмата няма предложение от страна на кмета и на мнозинството в Общинския съвет за привличане на туристи в града. Предвидени са традиционни мероприятия, които се провеждат от години. „Незаинтересоваността от страна на местната власт за развитието на града води и до предложения ограничен бюджет за туризъм, какъвто Общината е имала и в предходни години“, посочи Красимир Янков.

Той подчерта, че в цял свят туризмът се използва от местното самоуправление като начин да се подпомогне и активизира местната икономика и за осигуряване на по-голяма посещаемост на местните културни обекти. Това би било предпоставка за работни места и младите хора да останат да живеят в региона на Добрич.

„Програмата за развитие на туризма в Добрич трябва да включва комплексен и дългосрочен подход за привличане на туристи, както от България, така и от чужбина“, заяви Янков. Според него, за целта трябва да се търси съдействието на курорта „Албена“, на съседните морски общини по българското Черноморие и на държавата.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама