Десетгодишнина чества днес Административният съд в Добрич

21:34, 01 мар 17 25 392 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

На днешния ден преди 10 години е образувано първото дело в Административния съд в Добрич. То е било по искане на Районната прокуратура. Съдия докладчик по него е била Светлана Борисова. Това припомни председателят на съда, който днес отбеляза десет години от създаването си, Красимира Иванова.

„Вече десет години правораздаваме, като се стараем да постановяваме правилни съдебни решения. През всичките тези години решенията на Административен съд – Добрич са били постановявани в срок, с което показахме, че правораздаването може да бъде актуално и своевременно“, подчерта Красимира Иванова.  Тя припомни, че от 8 февруари миналата година Административният съд има  нова сграда, чието изграждане беше свързано с много перипетии. Голямата заслуга да я има новата сграда е на бившия председател на съда, а сега съдия във Върховния административен съд Светлана Борисова.

Самата тя бе гост на празника и с огромно вълнение разказа за старта на Административното съдилище в Добрич преди десет години, когато сградата е била под наем, а компютрите – назаем.

„Създаването на административните съдилища е израз на съдебната реформа и доказателство за нея. За това, че тази реформа се случи. Помогна за по-бързото и в полза на хората правораздаване“, каза Светлана Борисова. Тя посочи, че жестът, който държавата направи, създавайки административните съдилища, където се оспорват именно нейните актве, е израз на върховна демокрация.

Снимка: Topnovini.bg

Поздравления към съдиите и служителите  поднесоха кметът на Добрич Йордан Йорданов, кметът на община Добричка Тошко Петков, областният управител Детелина Николова и директорът на PЗОК д-р Бисерка Пачолова.

Музикален поздрав отправиха възпитаници от читалище „Светлина“ в Генерал Тошево. Бяха връчени награди от художествен конкурс, организиран от съда.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама