„Клас Олио“ с награда „Златна мартеница“ за налагане на български продукт

17:51, 02 мар 17 25 388 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Фирма от област Добрич е сред наградените с приза „Златна мартеница“ тази година. „Клас олио“ е отличена  като компания със сериозни успехи при производство и налагане на български продукти у нас и на международния пазар. Марката “Клас” е с 15-годишна история.  Клас Олио АД е един от най-големите български преработватели на маслодайни семена. Реализира и огромен процент експортна продукция: над 70 на сто от оборотите й са в страни от Източна и Централна Европа, Близкия Изток, Африка и дори в Китай, посочват организаторите.

Наградите на сдружението „Произведено в България – съюз на малкия и среден бизнес”  се присъждат за 23-а поредна година.

Те бяха връчени снощи на церемония в Гранд Хотел София в присъствието на президента Румен Радев, министрите на икономиката и земеделието и представители на родния политически, синдикален и бизнес елит. 

Наградата “Златна мартеница” е учредена от съюз „Произведено в България” с цел подпомагане съживяването на българските производства и услуги и повишаване тяхната конкурентоспособност на вътрешния и на международния пазар. 

Според регламента членовете на съюза и организациите, които имат отношение към проблемите на бизнеса у нас, номинират кандидати за приза в различните му категории.

 УС на сдружението избира комисия, която посочва фаворитите за наградата. Окончателното решение взима Управителният съвет на „Произведено в България”. 

Призът се изработва в Монетния двор на БНБ от сребро и злато и е придружен с почетна грамота. Тазгодишната церемония за връчването на наградите бе подкрепена от Първа Инвестиционна Банка (FiBank).  

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама