Ще ремонтират читалището в Тервел по „Красива България“

18:15, 02 мар 17 25 271 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Вътрешен ремонт на читалището в Тервел ще бъде извършен по проект „Красива България“, съобщи заместник-кметът Дияна Илиева.

Днес бе публикуван списъкът на проектите, които са одобрени за финансиране през тази година. Те са общо 44 и единственият от област Добрич е на Община Тервел.

Проектното предложение на Община Тервел е за вътрешен ремонт на помещенията в читалищната сграда. Включени са танцовата зала на ансамбъл „Калинка Вълчева“, съблекалните, санитарен възел и гардеробното помещение към нея, репетиционните за певческите групи, библиотеката и книгохранилищата , гримьорните и санитарен възел към тях. Ще се прави и облицовка на външното стълбище на сградата. Предвидените дейности са: поставяне на подови настилки от ламиниран паркет, теракота и гранитогрес, монтиране на нови огледала в танцова зала, ремонт на санитарни възли (облицовки, настилки, хидрофобни тавани, санитарна керамика и санитарна арматура), вътрешни мазилки и боядисване на стени и тавани. Стойността на обекта е 103 293 лв., без ДДС. При изпълнение на дейностите ще участват безработни лица, регистрирани в Дирекция „Бюро по труда“ гр.Тервел.

Читалищната сграда е със застроена площ от над 3 000 кв.м. Строена е през 1967 година. Новият проект е трети пореден проект, чрез който ще се обнови част от нея. Досега с други два проекта сградата бе санирана, а зрителната зала и фоайето към нея – обновени.

През 2016 г. Община Тервел реализира два проекта по „Красива България“.Този проект е трети пореден за Община Тервел по тази програма за период от 12 месеца. Предходните два бяха за актовите зали на тервелското средно училище и за достъпна среда на музея в Тервел, посочи Дияна Илиева.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама